Gyakori kérdések

Tegye fel Ön is kérdését
Cancel
Érdeklődő
Van-e lehetőség az adatok átvitelére Házmesterből Webházmesterbe vagy mindent újra fel kell rögzítenem?

Lehetséges az adatok migrációja Házmesterből Webházmesterbe (fordítva sajnos nem), azonban azt figyelembe kell venni, hogy csupán a társasház, albetét és lakó adatok vihetők át.

Back to top
Mi a különbség a Házmester és a Webházmester között?

A Házmester program egy 10 éves fejlesztés eredménye, ezért sajnos a technikai alapjai mára elavulttá váltak. Ezért tartottuk fontosnak, hogy a sok éves szaktudást és tapasztalatot felhasználva, a mai kor technikai követelményeinek is megfelelő programot készítsünk felhasználóink számára. Ennek a kezdeményezésnek az eredménye a Webházmester, ami elődjéhez képest felhasználóbarátabb működést, ergonomikusabb felületet biztosít. Külön újdonság, hogy a Webházmester segítségével a lakók és a közös képviselők már az interneten is kommunikálhatnak egymással, ráadásul a funkció teljesen ingyenes.

Back to top
Házmester felhasználó vagyok és ki szeretném próbálni a Webházmestert. Fel tudom telepíteni a Webházmestert a Házmester mellé?

Természetesen igen. A Házmester és a Webházmester két teljesen különálló program, egymástól teljesen elkülönítve működnek, nem befolyásolja egyik a másikat.

Back to top
Tényleg ingyenes a program?

A programnak van ingyenes verziója, amivel minden funkció elérhető időkorlát nélkül, azonban csak 50 albetét kezelhető vele. Amennyiben 50 albetétnél többet szeretne kezelni a programmal, abban az esetben további albetétek kezelésére jogosító licensz megvásárlása szükséges.

Back to top
Letöltés előtt kötelező valamilyen szolgáltatást választani?

Nem, a szolgáltatásokat utólag is megrendelheti, de csak akkor, ha szüksége van rá.

Back to top
Van lehetőség arra, hogy kijöjjenek és nálunk a helyszínen mutassák be a programot?

Van rá lehetőség külön díjazás ellenében, azonban tartunk ingyenes bemutatót is budapesti irodánkban.

Back to top
Kik használják a programot?

A programot társasházak kezelésére, az ehhez kapcsolódó adminisztratív és könyvelési feladatok elvégzésre fejlesztettük ki. A program használata mindenkinek ajánlott, akik ilyen jellegű feladatokat látnak el.

Back to top

A NAV nem vizsgál be szoftvereket, ehelyett különböző előírásokat tesz a számla előállítására alkalmas programok működésével kapcsolatban. A Webházmester programmal jelenleg nem állítható elő kimenő számla.

Back to top
Mennyibe kerül a program?

Az ingyenes verzióval a program minden funkciója elérhető időkorlát nélkül, de maximum 50 albetétig használható. Amennyiben 50 albetétnél többet szeretne kezelni a programmal, abban az esetben meg kell vásárolni. A program ára az alapdíjon felül, az albetétszámtól és a megrendelt szolgáltatásoktól függ. Az árakról bővebben árlistánkból tájékozódhat.

Back to top
Linux vagy Mac számítógépen is működik?

Nem. A Webházmester működéséhez Windows alapú operációs rendszerre van szükség.

Back to top
Év közben is át tudok térni Webházmesterre vagy csak év elején?

Bármikor át lehet térni Webházmesterre. A társasház rögzítésekor kell megadni a könyvelés kezdő dátumát, amelytől kezdődően lehet rögzíteni az adatokat. Ez a dátum tetszőleges lehet.

Back to top
Mit takar a webes szolgáltatás?

A webes szolgáltatás segítségével egy olyan tájékoztató felület érhető el, ahol a lakók az internet segítségével bárhonnan naprakész információkat kaphatnak albetét adataikról, illetve számlaegyenlegükről. Üzenőfal segítségével a közösképviselő hirdetménykeet tud kitenni a lakók számára. Az interneten elérhető szolgáltatások körét folyamatosan bővíteni fogjuk a jövőben.

Back to top
A webes felületen a lakó csak a saját albetétéhez tartozó adatokat látja, vagy másokét is?

A lakók a belépést követően csakis a saját adataikat láthatják. A közös képviselők azonban minden hozzájuk tartozó lakó adatát láthatják.

Back to top
Én és a könyvelőm szeretnénk dolgozni a programmal, de a könyvelőm helyileg egy másik városban van? Milyen megoldást tudnak javasolni erre a helyzetre?

Ilyen esetben a Windows távoli asztal szolgáltatásának használatát tudjuk javasolni, ami lehetővé teszi, hogy a számítógépünkre telepített programot egy másik személy úgy tudja használni, mintha a gépünk előtt ülne.

Back to top
Két társasház részére is meg szeretném venni a programot, fel tudom majd telepíteni a két programot egy számítógépre?

Egy programon belül több társasházat is lehet kezelni, de ha mindegyik társasház külön a saját nevére megvásárolja a programot, akkor annyi számítógépre lesz szükség, ahány különböző licenszelésű programot kell feltelepíteni. Egy számítógépre csak egy program telepíthető fel.

Back to top
Lakásszövetkezet részére alkalmas-e a program?

A Webházmester úgy lett kialakítva, hogy egyaránt lehessen társasházak és lakásszövetkezetek kezelésére is használni.

Back to top
Ha nem fizetek elő a teljes támogatás szolgáltatásra, nem kapok segítséget, ha elakadok a kezelés során?

Sajnos amennyiben nem rendelkezik teljes támogatás szolgáltatással, abban az esetben nem áll módunkban segítséget nyújtani Önnek a program működésével kapcsolatban, azonban a részletes felhasználói kézikönyv és további segédleteink minden ügyfelünk számára elérhetőek weboldalunkról.

Back to top
Napi kamatszámításra képes-e a program?

Félautomata késedelmi kamatszámításra képes a program. Erről bővebben a kézikönyvben olvashat.

Back to top
Lehet telepíteni a programot Windows 8-ra?

Természetesen lehet. A Webházmester Windows XP-től egészen Windows 10-ig bármilyen verzión futtatható.

Back to top
Android rendszerű tabletre lehet-e telepíteni a programot?

Nem. A Webházmester működéséhez Windows alapú operációs rendszerre van szükség.

Back to top
Ingyenes felhasználó
Az ingyenes programhoz is lehet igényelni teljes támogatás szolgáltatást? Ha igen, mennyibe kerül?

A program ingyenes verziója is teljes értékű program, csupán annyiban különbözik "fizetős" társaitól, hogy maximum 50 albetét kezelhető vele. Természetesen rendelhető hozzá kiegészítő szolgáltatás, melyről bővebb információt árlistánkban talál.

Back to top
Mi a regisztráció menete?

A program letöltésekor megadott elérhetőségre a letöltéstől számított 5 munkanapon belül e-mailen küldünk egy regisztrációs kódot, amely segítségével 50 albetét kezelésére válik alkalmassá a program. A regisztrációs kód megadása után még aktiválni is kell a programot. Részletesebb információt talál a kézikönyvben vagy a telepítési segédletünkben.

Back to top
Oktatás
Az ingyenes bemutató meddig szokott tartani?

Negyedévenként tartunk ingyenes bemutató oktatást, ahol részletesen megmutatjuk a program működését. A bemutató kis csoportban (max. 12 fő) zajlik és nagyjából 4 órát vesz igénybe, amely során személyesen is felteheti kérdéseit. Az oktatások időpontját az Oktatás/Ingyenes bemutató menüpont alatt találja, ahol egyből le is adhatja jelentkezését.

Back to top
Telepítés
Lehet telepíteni a programot Linux szerverre?

Linux szerverre nem telepíthető a program, mert segédprogramként a Microsoft SQL szervert használja és ennek nincs linuxon működő változata.

Back to top
Lehet telepíteni a programot Windows 8-ra?

Természetesen lehet. A Webházmester Windows XP-től egészen Windows 10-ig bármilyen verzión futtatható.

Back to top
Android rendszerű tabletre lehet-e telepíteni a programot?

Nem. A Webházmester működéséhez Windows alapú operációs rendszerre van szükség.

Back to top
Vásárló
Gépcsere, vagy Windows újratelepítés esetén újra meg kell vásárolnom a programot?

Ilyen esetben nem kell újra megvásárolni a programot, hanem az új számítógépre telepíteni kell a weboldalunkról letölthető telepítő segítségével. Ezt követően meg kell adni a vásárláskor kapott termék kódot és újra kell aktiválni. Fontos, hogy a korábbi telepítésből származó adatbázismentések a rendelkezésünkre álljanak, mert a munka folytatásához ezekből a mentésekből lehet visszaállítani a korábban rögzített adatokat.

Back to top
A megvásárolt program hány gépre telepíthető fel?

A megvásárolt licensz egy gépes felhasználásra jogosít fel, de lehetőség van belső hálózatban is használni a programot, ami lehetővé teszi, hogy egy időben több gépen dolgozzanak a programmal.

Back to top
A program vásárlásához személyesen is meg kell jelennem önöknél?

Nem, a vásárlás menete teljesen elektronikus.

Back to top
Mi a regisztráció menete?

A program letöltésekor megadott elérhetőségre a letöltéstől számított 5 munkanapon belül e-mailen küldünk egy termék kódot, amely segítségével az igényelt albetétszám kezelésére válik alkalmassá a program. A termék kód megadása után még aktiválni is kell a programot. Részletesebb információt talál a kézikönyvben vagy a telepítési segédletünkben.

Back to top
Hogyan történik az albetétszám növelés/csökkentés?

A programhoz bármikor vásárolható kiegészítő albetét csomag. A megvásárolt albetétet egy bővítő kód segítségével lehet megadni a programnak. Bérletes konstrukciójú felhasználóink számára igény esetén lehetőség van az albetétszám csökkentésre is. További információt talál az Árlista menüpontban

Back to top
Használat
Hány bankszámlát tud a program kezelni?

A Webházmester program gyakorlatilag korlátlan számú bankszámlát tud kezelni. A bankszámlákhoz alszámlák rendelhetők. A számlák és az alszámlák mennyiségének csak az ésszerűség ill. a használhatóság szab határt.

Back to top
Miért nem jelenik meg az újonnan létrehozott jogcím a program használata során?

Az újonnan létrehozott jogcím megjelenik az összes sablonban, azonban ahhoz, hogy a program is lássa és föl is kínálja választható lehetőségként, „aktiválni” kell méghozzá abban a sablonban, ahol használni akarjuk. Ezt úgy teheti meg, hogy a Webházmester / Könyvelési sablonok menüpontjában kiválasztja azt a sablont, ahol használni szeretné, majd ott megkeresve a jogcím kódját, a kód előtti kis négyzetre kattintva „kipipálja”, ezzel egyben aktiválja is a jogcímet. Ezzel csak a kiválasztott sablonban aktiválódik a jogcím. Minden más sablonban meg kell ismételni ezt a műveletsort, ahol szintén használni szeretné.

Back to top
"Hibás program verzió! Kérem ellenőrizze, hogy a megfelelő verziójú programot indította-e el." hibaüzenetet dob a program. Miért?

Ilyen üzenetet pl. egy újratelepítés után kaphatunk, ha véletlenül egy korábbi verzió kerül a gépre, mint amit előzőleg már használtunk. Ekkor a meglévő adatok biztonsága és az esetleges problémák elkerülése érdekében a program nem engedi elindítani magát. Egyszerűen telepítsük újra a megfelelő verziót.

Back to top